Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16 Травня 2024, 05:24

Криворізька загальноосвітня школа I-III ступенів №61 КМР ДО

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Коли ми чуємо про чергову страшну подію, наш мозок починає фантазувати страшні картинки. Це породжує дезорієнтацію, розгубленість, бажання спрогнозувати та взяти під контроль те, що відбувається. Отже, з'являється тривога, страх, відчуття безпорадності, які можуть переповнювати.
Коли виникають подібні емоційні переживання, ключове, що потрібно зробити, — це повернутися в реальність. Для цього використовують різні техніки, але сьогодні розповімо про "заземлення".
"Заземлення" допомагає повернутися в контакт з навколишнім світом, контролювати почуття і перебувати у "тут і зараз". За допомогою цієї техніки можна досягти балансу між усвідомленням реальності та здатністю її проживати.
Як виконувати?
1-Оцініть свій стан за шкалою від 0 до 10 (10 – це найвищий рівень тривоги/страху).
2-Сконцентруєтеся на поточному моменті, не йдучи думками у минуле чи майбутнє. Якщо думки почали "літати" – повертайтеся знову в "зараз".
3-Зробіть один або кілька способів "заземлення":
*Поставте зап'ястя, долоні під холодну воду.
*Торкайтеся руками предметів навколо. Наприклад, це ваші речі, зошит, книга або навіть стіни.
*Опишіть деталі кількох речей довкола (текстура, колір, матеріал, інші деталі). Не давайте їм оцінку "хороший" або "поганий", лише описуйте характеристики.
*Стисніть і розтисніть кулаки. Тільки не потрібно сильно втискати нігті в долоні.
* Візьміться сильно за ручки стільця/крісла на стільки, наскільки це можливо (не пошкоджуючи себе).
* З'їжте щось, і при цьому детально описуйте: консистенцію, смак, аромат цього продукту.
* Міцно поставте ноги на підлогу так, щоб п'яти трохи тиснули в підлогу.
"5-4-3-2-1"
- Опишіть 5 предметів, які бачите у кімнаті (форма, колір, матеріал, текстура);
- Опишіть 4 тілесні відчуття. Приклад: "я відчуваю ноги на підлозі, руки на столі, спина притуляється до спинки стільця, відчуваю олівець у руках";
- Назвіть 3 звуки, які чуєте зараз. Приклад: "я чую стукіт пальців по клавіатурі в сусідній кімнаті, спів птахів за вікном, розмова людей на вулиці";
- Назвіть два аромати, які чуєте зараз або хотіли б відчути їх.
– Скажіть одну добру річ про себе.
Звичайно, всі ці техніки краще виконувати із психологом/психотерапевтом. Але якщо зараз у Вас немає можливості зв'язатися з кимось, то за допомогою них можна покращити свій стан.
Переглядів: 56 | Дата: 03 Квітня 2022

Ми не забудемо!
Ми пам'ятатаємо кожного дня про тих, кого забрала війна!
Щоранку о 9-й годині в Україні оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, щоб вшановувати пам’ять всіх українців, які загинули під час війни – захисників держави, цивільних, дорослих та дітей.
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Сумуємо разом із родинами загиблих 
Одна хвилина на пам'ять...Весь інший час продовжуємо кувати нашу перемогу. Захищати нашу землю і міцно тримати тил!
Слава Україні! 
Героям Слава!
Переглядів: 66 | Дата: 03 Квітня 2022

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 61 об'єдналася у підтримці українським захисникам!
Збираємо гуманітарну допомогу на блок-пости, плетем маскуючі сітки, щоб наші військові мали змогу замаскуватись і дати відсіч ворогу! 
    Друзі, ви також можете долучитись і допомогти нам рибацькими, спортивними сітками, тканиною темних відтінків чорного, зеленого, сірого, коричневого, бежевого кольорів.
Сітки і тканину чекаємо за адресою:
     м.Кривий Ріг, вулиця Дмитра Войчишена, буд. 5 "Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 61".
Разом - ми сила! Ми переможемо! Слава Україні! Героям Слава!

 
Переглядів: 51 | Дата: 03 Квітня 2022

Департамент освіти і науки виконкому Криворізької міської ради

Для безпеки дітей під час воєнного стану у всіх містах України з 28.02 до 13.03.2022 оголошено канікули в школах, садочках та позашкільних закладах.
На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 25.02.2022 No1/3276-22 «Про організацію освітнього процесу», відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 No64/2022 та наказу Департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради No53 від 26.02.2022, з метою збереження життя і здоров'я учасників освітнього процесу, припиняється освітній процес у закладах дошкільної освіти, та запроваджуються канікули для здобувачів освіти в закладах загальної середньої та позашкільної освіти з 28.02.2022 терміном на два тижні, до 13.03.2022.
На цей час керівники учбових закладів мають забезпечити стале функціонування об'єктів освіти, доступ до приміщень закладів освіти працівників Національної поліції та служб з надзвичайних ситуацій. Також в закладах мають знаходитись у постійній готовності укриття (підвальні приміщення) для тимчасового розміщення людей у разі потреби.
Нагадаємо, 24.02.2022 створено Об’єднаний штаб територіального захисту Кривого Рогу.
За завданням штабу у закладах освіти міста - шкільних їдальнях та дитячих садках, сформовано двотижневий запас продуктів харчування для забезпечення харчуванням патрульної поліції, нацгвардії, бійців військової частини 3011 та інших військових, представників тероборони, які зараз працюють у посиленому режимі.
Також, у місті створений резервний запас пального для забезпечення екстрених служб, швидких, поліції, нацгвардії. Для цих потреб зарезервовано 150 тон бензину та 150 тон дизпалива.
Переглядів: 62 | Дата: 03 Квітня 2022 | Коментарі (0)

Сьогодні, 24 лютого 2022 року, в Україні введено воєнний стан. Президент підписав Указ №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» bit.ly/3HfkXzM, який підтримано Верховною Радою.
Воєнний стан запроваджено з 5:30 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.
Воєнний стан bit.ly/3vdTdJw – це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності, територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям і органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, а також тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.
МОН закликає громадян зберігати спокій і розсудливість. Всі заклади освіти, за можливості, здійснюють навчання в дистанційній формі. Ми просимо Вас залишатися вдома.
Докладніше: bit.ly/3LWIjO3
#Освіта
Переглядів: 95 | Дата: 03 Квітня 2022 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz