Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 15 Травня 2024, 11:16

Криворізька загальноосвітня школа I-III ступенів №61 КМР ДО

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

                                 
#BreakTheFake
Чули про Національний урок з медіаграмотності? 
Ні? Тоді ми вам про нього трішки розповімо! 

До Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF запросив українські школи долучитися до проведення Національного уроку з медіаграмотності. На безпеку поведінки в Інтернеті як дитини, так і дорослого впливає рівень їх медіаосвіченості та медіаграмотності. Тобто вміння людини поводитися з цифровими технологіями та інформацією: відрізняти правдиву інформацію від неправдивої, корисну від некорисної, маніпулятивну інформацію від не маніпулятивної.

Цей урок спрямований на розвиток уміння ідентифікувати фейки та протистояти їхнім негативним впливам.
За даними молодіжного опитування U-Report, лише 14% підлітків і молоді завжди перевіряють інформацію. При цьому молоді люди багато часу проводять в Інтернеті та щодня споживають значні обсяги контенту.
Урок розрахований на учнів 7-11 класів та створений на основі навчального серіалу BreaktheFake,  у якому українські зірки розпізнають та спростовують міфи про COVID-19 та вакцинацію.

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 61 із задоволенням приєднується до проведення Національного уроку з медіаграмотності в дистанційному форматі, зважаючи на червоний рівень епідемічної небезпеки та закликає всіх до надсучасного і модного тренду – правильного… ні, не харчування, а медіахарчування! Піклуймося про їжу для мозку разом!
#BreakTheFake
               
Переглядів: 75 | Дата: 08 Листопада 2021

                              
Усім привіт! 
Ловіть дайджест новин за тематичний тиждень медіаосвіти та медіагратності у Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 61 
У рамках міського проєкту "Медіаосвіта та медіаграмотність" ми стартували з освоєння тонкощів інформаційного світу, провівши серед учнів 1-11-х класів виховну годину з медіаграмотності «Відчуй красу реального світу». 
Продовжили цей мотив створенням VR art галереї «Я у медіапросторі», де на малюнках діти відображали свій критичний погляд на сучасне медіасередовище.
Далі — краще, адже ми влаштували кіберспортивний фотобатл «Я у кіберпросторі». У ході нього учні змагалися щодо створенні тематичної фотографії, доводячи, що граючи у відеоігри не потрібно забувати про реальний світ. 

А фінішували створенням соціальних листівок та постерів з теми «Медіаграмотність: Нащо? Як? Коли?» та «Безпека у медіа світі» у яких відображені основні типи загроз, з якими може зіштовхнутися кожен користувач Інтернету, шляхи уникнення шкідливого контенту та захисту особистих даних.

Цілий новий світ відкривався школярам на фоні звичного Інтернет користування через технічні можливості сучасних смартфонів, комп'ютерів та планшетів! … Фух, наче все !

Інформація сьогодні – це продукт і капітал. Проте, володіє світом уже не той, хто її має. У час інформаційного перенасичення важливим є вміння сприймати свідомо інформацію, розпізнавати джинсу, фейки, пропаганду та розуміти їх мотиви, аналізувати, працювати з документами і першоджерелами (фактчек), оцінити й застосувати. Адже успішним буде той, хто володіє когнітивною гнучкістю, свідомо споживає інформацію і здатний себе захистити від інформаційного бруду! Тож будьте медіа-обізнаними!  Тепер точно все
        
Переглядів: 66 | Дата: 08 Листопада 2021 | Коментарі (0)

        
Переглядів: 62 | Дата: 08 Листопада 2021

                                 
#УЛЬОТНІ_КАНІКУЛИ
Ким би ми не були, і в якому куточку світі б не жили ми хочемо відчувати щастя . Це один з найбільш природних станів, до якого прагнуть люди.

Протягом цього тижня ми були напрочуд щасливі, адже наш загальношкільний ФотоБатл "#УЛЬОТНІ_КАНІКУЛИ" вдався на славу! Темою сьогоднішнього завершального дня фотобатлу є "Щастя в простих речах".

 Що таке щастя? Питання одне, ось тільки для кожного з нас уявлення про щастя буде різним. Для когось це мільйон доларів на рахунках , а для когось – час, проведений з рідними. Для хворого щастя – це бути здоровим. Для художника – це процес творчості .

Своїми дивовижними фотографіями наші учні намагалися показати, що щастя живе в простих речах – у філіжанці кави зранку , у обіймах братика чи сестрички , у проведенні вільного часу з пухнастими друзями або улюбленими іграшками , у поході до кінотеатру або в гори , у годуванні білок чи голубів у місцевому парку.

 Бути щасливим не означає, що у вас все досконало, це означає, що ви навчилися дивитися крізь недосконалості. Багато людей шукають щастя зовні, але справжнє щастя виходить зсередини. Щастя - це нікуди не поспішати і насолоджуватися життям ! Вчіться бути щасливим з самим собою! А ідеї для отримання щастя ви можете почерпнути з ульотних фото наших учнів.
Ставте лайки під фото, пишіть коментарі, робіть репости, адже для нас це також щастя!
     
Переглядів: 74 | Дата: 08 Листопада 2021

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz